Halállé fesztivál 2008

akadtak azért nyugodt pillanatok is. julcsa megpihent néhány egy kicsit, a túlpartot nézte merengve.

aztán előkerültek a sörök, persze, csakis és kizárólag alkoholmentes. fábián zsolt példát mutat itt éppen:

az uborka-paradicsom-paprika szentháromságból nekünk ma reggel csak ez jutott:

nagyon finom volt.

azt azért tudni kell, hogy a halléhez a ponty az igazi. de hogy többet tudjunk meg szegény Pötyinknemzetségéről, utána néztünk, mit ír az internet a pontyfélék igen gazdag családjáról.

“A pontyfélék igen gazdag halcsalád, fajaik száma eléri az 1500-at. Tipikusan édesvíziek, ritkán fordulnak elő sóssal keveredő (brack) vagy sós vizekben. A fajok száma Délkelet-Ázsiában a legnagyobb, itt nagy hagyományai vannak az édesvízi haltenyésztésnek és nemesítésnek. Gondoljunk csak az aranyhalra, amely az ezüstkársz, (Carassius auratus), vagy a koi díszpontyra, amely a ponty (Cyprinus carpio) nemesített változata. Alakjukra általánosan a viszonylag magas hát jellemző. Többnyire növényekkel, vízirovarokkal, rovarlárvákkal és csigákkal táplálkoznak, de egyes képviselőik áttértek a ragadozó életmódra is. A Kárpát-medence|Kárpát-medencében]] sok pontyféle fordul elő, faj és egyedszámban uralnak szinte minden édesvizet. Gazdasági jelentőségük nagy, egyesek haltakarmányként, mások emberi táplálékként jelentősek. Sokukat tógazdaságokban mesterségesen szaporítják és nevelik, amiben magyar kutatók is jelentős eredményeket értek el (Woynárovich, Horváth, Tölg).\’

búsul már a szegény busa, kondérba vele!

így is lett. s miközben főtt a versenyhallé, meg eg egy másik bográcsban balog józsi specialitása, nem beszélve a gulyásról, a felnőttek a padok mellett várták, hogy elkészüljön pötyi többféle változatban. a kanalakkal jó felnőttek módjára nem kopogtak, és a tányérokat sem verték. aki nagyon mozigni akart, az csocsózott, a gyerekek a homokozót vették célba.

az aprónépet néha babakocsiba kellett ültetni, de ilyenkor is óvó szemek vigyázták a legkisebbet.

a reök-ben megrendezett kogart kiállításról visszatért a csapat egyik fele, és jött az isteni ebéd. újra rájöttünk, halászlé nélkül lehet élni, de minek? persze, pötyi szemszögéből ez a mondat kissé morbidnak hangzik.

de mielőtt megmutatnák, mi és hogyan főtt a bográcsokban, és mi került a tányérokba, hadd dicsekedjünk egy kicsit. mert a halállé fesztiválon forgatott a factorytv, varga csaba operatőr készítette a kiváló felvételeket.itt áll a kemera mögött, ni:

ezeket majd később láthatjátok, mert úgy gondoltuk, meg is kell vágni egy kicsit az interjúkat. ezért gyertek vissza majd pár nap múlva, és nézzétek meg magatokat, kedves factorys ügyfelek és partnerek!

akikkel videointerjút készítettünk: Mayer Róbert, a Medikémia Ipari és Kereskedelmi Zrt. marketing igazgatója, Witzl Tamás, a Farmit Hungária Kft., a farmit.hu agrárportál menedzsere (lenti kép, szöszke kisfiaival és feleségével), valamint Damien Naughton, az AXN Magyarország Kft.üzleti igazgatója. csaba tarsolyában van még egy-két meglepetésfelvétel, hangulatjelentés, ezeket is hamarosan láthatjátok.

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
Pages: 1 2 3 4 5

0 Responses to “Halállé fesztivál 2008”


  • No Comments

Leave a Reply