Fellegekben a factorysok

Heszegi András kollégánk évek óta a vitorlázórepülés szerelmese. Minket is nagyon szeret, ezért felajánlotta a kollégáknak, hogy aki elég bátor, az kipróbálhatja ezt a mesés sportot.

Hétvégenként 3-5 fős csoportokban látogatnak a factorysok a szegedi reptérre, ahol egy tapasztalt oktató, Majdán Peti előtt ülve élvezhetik a páratlan kilátást – Szegedet és környékét 400-500 méteres magasságból – egy R26-SU Góbé típusú gépből. Az időjárás ugyan felborította az eredeti terveket, de ez senkinek se szegte kedvét, és hétvégenként mindenki buzgón lesi a másnapi előrejelzést, és szurkol, hogy napsütés legyen.

Az időjárástól függően 10-15 perces szoktató köröket tesznek meg a factorysok a levegőben. A döcögös felszállást, a csörlőkötél leoldása utáni előrebukást, a dugóhúzót és a landolást valaki sikítva, valaki ujjongva, mosolyogva, valaki kisebb rosszulléttel éli meg, de egy dologban teljesen egyet értenek azok, akik eddig repültek: leírhatatlan és elmondhatatlan volt a fent töltött idő! Ezúton is köszönjük Heszinek és a Délvidéki Aero Club, Vitorlázórepülő Szakosztályának ezt a nagyszerű élményt.

Nemes Dániel mutatja: minden rendben a felszálláshoz

Gábor Mariann készül a felszállásra

Szenkovszky Ági búcsút int a földön maradóknak

Kónya Miklós már a felszállásra koncentrál

Udvari Kriszta földet ért

Széll Andi várja a felszállást

Kiss Balázs landol

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks

0 Responses to “Fellegekben a factorysok”


  • No Comments

Leave a Reply